مهرداد فرحآبادی، مدیرعامل تأمین سرمایه کیمیا، در مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت، گفت: ۱۴۰۲، برای شرکت تامین سرمایه کیمیا، سال متفاوتی بود. نیمه اول سال گذشته به فرآیند اداری اخذ مجوز فعالیتهای مالی اختصاص داشت و کیمیا اکنون به سبدی از مجوزهای خدمات مالی متنوع از جمله مشاور عرضه، مشاور پذیرش، سبدگردانی و غیره مجهز شده است. او گفت: در ۲۹ فروردین ماه موافقت اصولی راهاندازی صندوق درآمد ثابت قابل معامله تامین سرمایه کیمیا با نماد اونیکس اخذ شد و پس از آن موفق شدیم مجوز راهاندازی صندوق بخشی فلزات اساسی با نماد آذرین را از سازمان بورس و اوراق بهادار دریافت کنیم. مهرداد فرحآبادی ادامه داد: همزمان با انجام فرآیند اخذ مجوز صندوقها، برای انتقال مدیریت صندوق بازارگردانی اختصاصی مس (نماد فملی)، اقدامات لازم انجام شد و خوشبختانه در تیرماه سال ۱۴۰۲ مدیریت این صندوق در اختیار تأمین سرمایه کیمیا قرار گرفت و این انتقال درآمدزایی قابل توجهی ایجاد کرد.
بسم الله الرحمن الرحیم السلام علیک یا ربیع الانام و نضره الایام یا مقلب القلوب و الابصار یا مدبر اللیل و النهار یا محول الحول و الاحوال حول حالنا الی احسن الحال آغاز بهار، زمان تجدید حیات طبیعت و نشانه ای از قدرت لایزال پروردگار متعال است که با آمدن خود بهار نشور را یادآوری می کند. امید آن که با آمدن آن نور الهی که بهار حقیقی انسان هاست، تحول واقعی به احسن الحال معنا گردد. فرا رسیدن سال نو و بهار طبیعت و تقارن آن با بهار معنویت را خدمت همه مردم ایران، فعالان بازار سرمایه و صنعتگران عزیز، تبریک و تهنیت عرض می کنم. در سال 1402 علیرغم تمامی چالش های که بازار سرمایه کشور را با بی ثباتی و ریسک های سیستمیک و غیر سیستماتیک مواجه نمود، شرکت ملی صنایع مس ایران توانست با کسب بازدهی برتر در میان شرکت های بزرگ صنعت فلزات اساسی در بازار سرمایه، به موفقیت خوبی از منظر ارزش بازار و قیمت سهام دست یابد و موجبات رضایت سهامداران و ذینفعان خود را فراهم نماید. این مهم ناشی از تحقق شعار رشد تولید در مجموعه ملی مس و تلاش بی بدیل سرمایه انسانی متخصص و وفادار به آرمان های شرکت ملی صنایع مس ایران بود که به
ذخایر و پتانسیل معدنی یکی از مهمترین مزیتهای کشور است، بررسیها اما حاکی از این است که اهمیت این بخش استراتژیک نادیده گرفته شده و بخش معدن همچنان جایگاه واقعی خود را در اقتصاد پیدا نکرده است. این در حالی است که بخش معدن به دلیل مزیتهای نسبی و قرار گرفتن اغلب معادن در مناطق محروم میتواند نقش پررنگی در توسعه منطقهای و همچنین ایجاد اشتغال و رفاه در این مناطق ایفا کند. کارشناسان یکی از دلایل عدماستفاده از پتانسیلهای معدنی کشور را نبود حکمرانی متمرکز و توسعهگرا در بخش معدن عنوان میکنند و معتقدند احیای وزارت معادن میتواند در دستیابی به این هدف کمک کند. سیاستگذاری صحیح، تقویت بنیه کارشناسی در اتخاذ تصمیمات، داشتن استراتژی مدون برای توسعه، هماهنگی دستگاههای اجرایی، رفع موازیکاریها، ممانعت از تحمیل هزینه به بخش معدن، فراهم کردن بسترهای رشد سرمایهگذاری در بخش معدن، تسهیل ورود نوآوری و تکنولوژی و تقویت زیرساختها و ماشینآلات، از جمله اقداماتی هستند که با اتخاذ حکمرانی مناسب در بخش معدن باید تحقق یابند.
نمایندگان بخش خصوصی در نهمین نشست کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران، به بحث و تبادلنظر در مورد مهمترین مسائل حوزه معدن پرداختند و با اشاره به برگزاری کنفرانس بزرگی در حوزه معدن در عربستان، از فرصتهای موجود در این کشور برای فعالیتهای معدنی گفتند و از فرصت بزرگی که در بخش معدن این کشور وجود دارد، یاد کردند.